we make impossible possible

Обираємо тістоміс правильно

Eurobake

13 July 2021

ТІСТОМІСИЛЬНІ МАШИНИ – це обладнання, призначене для швидкого та якісного замісу тіста, яке складається з послідовності таких процесів як: змішування борошна, води, солі, дріжджей, цукру, масла та решти   інгредієнтів в однорідну масу. Розрізняють тістомісильні машини декількох типів: вертикальні та горизонтальні.

До вертикального типу відносять тістомісильні машини:

  • з фіксованою діжею;
  • з діжею відкатного типу;
  • з фіксованою діжею та функцією Lift для перевертання та вивантаження тіста  у іншу діжу, на кондитерський стіл або у воронку для поділу;
  • з фіксованою діжею з нижньою вигрузкою.

До горизонтального типу належить тістоміс з місильним органом Z-подібного типу. Такі машини призначені для замісу дуже крутого тіста, незамінні для приготування певних видів печива у кондитерському виробництві.

Процес замісу тіста поділяється на декілька стадій: попереднє перемішування інгредієнтів та заміс - формування еластичної структури тіста. Кожна з цих стадій є важливою. У кожного виробника хлібопекарної та кондитерської промисловості існують свої «ноу-хау» та вимоги до технології перемішування інгредієнтів та замісу тіста.

Важливу роль відіграють форма або конфігурація місильного органу, за допомогою якого і відбувається безпосередньо заміс тіста.

На ринку представлені тістомісильні машини від різноманітних виробників, які пропонують найрізноманітніші рішення щодо виконання місильних органів за своєю формою, але варто виділити основні: одинарні місильні органи, такі як: спіраль / крюк, лопатка, вінчик та подвійні: у вигляді спіралей, прямокутних балок, та типу вісімки під назвою Wendel. Кожний місильний орган має свої властивості та механічно по різному впливає на заміс тіста.

Конфігурація спіралі та діжі в залежності від типу тістомісильної машини ретельно підбирається таким чином, щоб було дотримано оптимальну відстань від краю спіралі до стінки діжі задля найкращого вимішування тіста без зайвого перегріву.

Для правильного вибору Тістомісильної машини необхідно враховувати абсолютно всі фактори: інгредієнти, їх властивості та характеристики (сорт, клейковина, точка падіння, температура, тощо) і типи та необхідні об’єми тіста за годину.

Завдяки правильно підібраній моделі Тістомісильної машини успіх кінцевого продукту гарантовано на 40%.

Кожне підприємство обирає оптимальне рішення для себе в залежності від продукції, яку вони виробляють. Ступінь автоматизації,  звичайно, покращує ефективність та прискорює процес роботи, завдяки тому, що відбувається дотримання технології на всіх стадіях замісу та знижується фактор людських помилок.

Ми з радістю проконсультуємо Вас з будь яких питань щодо підбору необхідної Вам тістомісильної машини, а також наддамо вичерпну інформацію щодо їх характеристик та можливостей, тому просимо звертатися до представника нашої компанії ЄВРОБЕЙК.

 

 

ТЕГИ:

Обладнання